25 Oktober, 2011

Twilight Breaking Dawn Part1 ditayangkan pada 24/11/11





Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more
Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more
And all along I believed that I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more
One step closer
One step closer
I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I’ll love you for a thousand more
And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I’ll love you for a thousand more


note : "twilight breaking dawn part 1" reminds me of SCYL 

10 Oktober, 2011

Jiran yang baik vs Jiran yang kurang baik

Assalamulaikum wbt...

 Menemui follower blog aku yang dikasihi sekalian. Rasa macam dah berkulapuk sungguh blog ini kerana penulisnya busy semenjak kebelakangan ini. Hari tu, aku busy beraya. Sekarang ni, busy selepas raya. Maklumlah..sibuk pikir pasal Bajet 2012. Alhamdulillah, rezki masing-masing. Mana yang dapat, jangan nak mintak lebih dari itu. Mana yang tak dapat, jangan merungut.
  Okeylah. Taknak cerita pasal Bajet 2012 pun. Terlalu banyak dah rasanye blogger2 lain dah update pasal benda ni. Ada yang memuji, tak kurang juga yang mengutuk. Biaselah...bukan senang nak jadi pemimpin nak puaskan hati semua orang.
  Hari ni kita tinggalkan cerita-cerita bajet 2012 2013 2014, tarikh sebenar PRU13, video skandal seks, liwat sana liwat sini dan lain-lain yang sememangnya takde dalam blog ni. Langsung tak ada!!!

  Hari ni rasa macam nak bercerita mengenai JIRAN!
  Ya, jiran.
  Bagi aku, definisi jiran adalah yang 1 rumah disebelah kiri dan 1 rumah di sebelah kanan rumah aku.
  Maaf ya, tapi itu bukan definisi sebenar jiran. Jiran adalah penduduk-penduduk seisi rumah, 40 buah rumah di kiri, 40 buah rumah di kanan, 40 buah rumah di hadapan, 40 buah rumah ke belakang.

  Total rumah jiran kita : 40 + 40 + 40 + 40 = 160
  Total sebuah rumah mungkin puratanya 5 orang
  Total jiran-jiran kita : 160 buah rumah x 5 orang = 800orang